Hoe werkt Whatsapp Web?

Door Mobiele-telefoons.nl op 22-01-2015

Whatsapp komt naar het web! Vanaf vandaag is het mogelijk om Whatsapp op je telefoon te koppelen met de webversie, zodat je niet meer constant je telefoon hoeft op te pakken om te appen. Iphone gebruikers zullen nog even moeten wachten en het appen kan alleen via de Chrome browser. Whatsapp Web is een verlengstuk van Whatsapp op je telefoon.
whatsapp chrome melding

Koppelen door de QR code te scannen

Om je telefoon te koppelen moet je de laatste versie hebben van Whatsapp. Heb je deze (al) geinstalleerd? Dan kun je Whatsapp openen op je telefoon en dan volg je de handleiding op het scherm, vaak is dit [menu toets] - Whatsapp Web. Scan vervolgens de code op https://web.whatsapp.com/
Whatsapp Scan

Als dit is gelukt komt het bekende Whatsapp op je browser en kun je direct beginnen met appen.
Met de webversie is het ook mogelijk om video (bijvoorbeeld van je webcam), audio en afbeeldingen te versturen. Deze worden direct gesynchroniseerd met je smartphone.
Wil je echt niets meer missen, dan kun je ook nog bureaublad meldingen aan zetten.

Bureaublad meldingen

Gekoppeld houden

Het is wel een vereiste om je telefoon aan te hebben staan. Ook moet deze verbonden zijn met internet. Anders werkt het appen via de browser niet.

Blijf verbonden met Whatsapp

Gebruik op een tablet

Whatsapp is nu ook op een tablet te gebruiken. Je moet wel Chrome browser hebben geinstalleerd. Open de browser, ga naar https://web.whatsapp.com/ en druk op menu - desktop versie opvragen

Handige extra

Als je telefoon batterij bijna leeg is krijg je een melding in Whatsapp Web. Dat hoef je dus ook niet meer handmatig te controleren.
whatsapp batterij bijna leeg