Galaxy S7 tegenover de Galaxy S6, wat zijn de verschillen

Door Mobiele-telefoons.nl op 02-03-2016

Grootte en vorm

De Galaxy S7 is meer een verfijning dan een echte renovatie van de Galaxy S6. Beide telefoons zijn voorzien van hetzelfde ontwerp, wel is de Galaxy S7 iets dikker en iets zwaarder dan zijn voorganger.

Kracht

Met de Galaxy S7 heeft Samsung gekozen voor een Qualcomm 820 processor in plaats van de eigen Exynos 7420 chips. Verder is er een GB RAM bij gekomen, wat de snelheid ten goede komt. De S7 heeft verder standaard Android 6.0 Marshmallow, dus je hoeft niet te wachten op een upgrade. Een nadeel is de niet-vrwijderbare batterij, maar deze heeft wel 450 mah meer aan boord, dus is hopelijk minder snel leeg.

Beeldscherm

Je krijg wat het scherm betreft niets meer dan de Galaxy S6. De resolutie is zo goed dat deze niet te onderscheiden is met het menselijk oog in vergelijking met de werkelijkheid. De S7 toont standaard alleen meer op het scherm.

Camera

Een van de grote verbeteringen zou de camera moeten zijn, maar de camera van de Galaxy S6 (16 Megapixel) is ingeruild voor een 12 Megapixel. Wel is deze camera beter in afbeeldingen bij weinig licht in combinatie met de betere f / 1.7 lens. Verder is de beste tovoeging de microSD ondersteuning, zodat je meer foto's kunt opslaan.

Conclusie

Dat de Galaxy S7 beter is dan de Galaxy S6 is geen verrassing. De camera heeft weliswaar minder megapixels dan de vorige maar presteert beter. Verder is er een krachtigere processor en meer werkgeheugen, zodat over de hele linie de bruikzaamheid is verbeterd. Heb je geen geld genoeg voor de S7, dan is de S6 nog altijd een goede investering!